Zašto ići na razmjenu?

Tijekom studija usvajate znanja, stječete iskustva i razvijate kompetencije koje ćete kasnije koristiti u poslu. U današnje vrijeme globalno učenje je postalo izrazito značajno u procesu razvoja vještina koje poslodavci zahtijevaju. Razmjena studenata na međunarodnoj razini prilika je za učenje i stjecanje iskustva u području struke, upoznavanja novih metoda rada, usavršavanje stranih jezika, učenje rada u međukulturalnom timu i novim okruženju, ali i osamostaljenja. U hrvatskoj najveći broj razmjena ostvaruje se preko programa ERASMUS +, CEEPUS i IAESTE.

U cilju unaprjeđenja međunarodne prepoznatljivosti Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku usmjerava svoje aktivnosti na jačanje međunarodne suradnje.

Međunarodna suradnja se ostvaruje putem bilateralnih ugovora, suradnje nastavnika s inozemnim institucijama, sudjelovanja u programima stipendiranja dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti (Erasmus+, CEEPUS), sudjelovanja na međunarodnim konferencijama, uključivanjem pozvanih predavača iz inozemstva u nastavu, članstva nastavnika u međunarodnim stručnim i znanstvenim udruženjima.

Inspiriraj sebe i druge

Zauzmi stav

Aktivno uči

Zaboravi ograničenja

Otputuj

Vrati se s novim vještinama i uči druge

Zabavi se

A zašto ne?!

Usvoji nove metode rada

Spoznaj važnost suradnje

Prihvati mogućnost

Jer ti to možeš!

Edukacija ne poznaje granice

Hoću!

„Misli globalno, djeluj lokalno!“