RADIONICA: JAVNOZDRAVSTVENI ZNAČAJ KOMARACA

179

Autor radionice: Magdalena Sikora, prof. biologije i kemije

Tema i svrha radionice:

Upoznavanje sudionika radionice s djelatnostima koje provode djelatnici Zavoda za javno zdravstvo u sklopu stručnog nadzora nad mjerama dezinsekcije komaraca na području Osječko-baranjske županije a sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Ciljevi: Upoznavanje sudionika s metodama uzorkovanja komaraca, obradom uzoraka i rezultata. Podizanje svijesti o individualnim mjerama suzbijanja komaraca i osobnom zaštitom od uboda komaraca. Upoznavanje sudionika s bolestima koje prenose komarci.

Očekivani ishodi: Radionica će omogućiti sudionicima upoznavanje s djelatnostima Zavoda za javno zdravstvo. Također, radionica može pomoći u stručnom i profesionalnom usavršavanju članova Alumni BiolOs.

Na radionici će biti distribuirani informativno edukativni materijali o mjerama suzbijanja komaraca i edukativni film namjenjen djeci osnovnih škola. Informativno edukatvni materijali i izrada edukativnog filma su sufinancirani putem projekta Interreg IPA CBC HR-SRB pod nazivom „Mosquito Control in Cross-border Area (MOS-Cross).

Mjesto i vrijeme održavanja:

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Drinska 8, Osijek

14. svibnja 2019. /09:00-11:00 sati/

Prijave:

Radionica je besplatna i namijenjena članovima udruge Alumni BiolOs. Zbog kvalitetnijeg i učinkovitijeg rada broj polaznika je ograničen  na 10.

Prijave su završene za ovu radionicu