Studenti Odjela za biologiju na Primatijadi (28.04.-02.05.2024.)

72

Studenti Odjela za biologiju sudjelovali su na sportsko – znanstvenoj manifestaciji „Primatijadi“ koje se ove godine održala u Gradu sunca (Bosna i Hercegovina) u periodu od 28.4 – 2.5. Ovaj jedinstvena manifestacija povezuje studente iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne gore i Hrvatske. Mnogobrojni studenti natječu se u brojnim sportskim disciplina i u kvaliteti znanstvenih radova. Naši studenti postigli su izvrsne rezultate osvojivši 1. mjesto u igrama bez granica, 3. mjesto u izradi znanstvenog rada iz kemije (zasluge kolegi Fabijanu Brkiću) te 3. mjesto u ženskom nogometu. Osim sportskih i znanstvenih dijelova Primatijade studenti su posjetili Dubrovnik te popili skupu kavu na Stradunu. Osim zabava i druženja stvorila su se dugogodišnja prijateljstva.

Zahvaljujem našem Odjelu i udruzi Alumni BiolOs na financijskoj potpori koja je uvelike olakšala naš put na Primatijadu te također zahvaljujem i ostalim sponzorima Optici fett, Bit promet, Broko, Kebabos-u, Red Bull-u i Jamnici. Hvala i Autoprijevoz Puškarić koji nas je sigurno i udobno odvezao u Bosnu i Hercegovinu i vratio natrag.

Najveća hvala svim kolegama koji su sudjelovali na Primatijadi gdje smo pokazali da je naše zajedništvo ujedno bila naša najveća snaga

Tea Mršić, Luka Hećimović