Stipendije vlade Narodne Republike Kine u akademskoj godini 2022./2023.

114

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Vlade Narodne Republike Kine u akademskoj godini 2022./2023.

U sklopu ovog poziva te hrvatsko-kineske bilateralne suradnje ponuđene su hrvatskim državljanima stipendije za preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij te za stručno usavršavanje u Narodnoj Republici Kini.

Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će i predložiti kineskoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dobitnicima stipendije donijet će Kinesko vijeće za dodjelu stipendija.

Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja stipendistima koje hrvatska strana predloži za stipendiju, odnosno kandidatima čije prijave budu odobrene.

Prednost se daje kandidatima koji nisu do sada bili dobitnici stipendija Vlade Narodne Republike Kine te kandidatima koji imaju prihvatno pismo od sveučilišta u NR Kini (detaljnije objašnjeno u točki 7. u popisu prijavne dokumentacije koji se nalazi u tekstu ovog poziva niže).

Detaljne informacije o stipendijama NR Kine nalaze se na mrežnoj stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija.

Rok za podnošenje prijave za stipendiju je 4. veljače 2022. godine.

Za više informacija: https://ampeu.hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-vlade-narodne-republike-kine-u-akademskoj-godini-2022-2023