Riječ Uprave Odjela

Poštovane buduće studentice i studenti, iznimna nam je čast i veliko zadovoljstvo što razmišljate o upisu na jedan od studijskih programa koji se izvode na Odjelu za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Odabirom jednog od ponuđenih studijskih programa krećete na dugo, cjeloživotno putovanje u svijet prirodnih znanosti čije ćete tajne razotkrivati tek strpljivim i marljivim radom.

Kao budući znanstvenici, nastavnici i zaštitari prirode svoj ćete profesionalni život posvetiti istraživanju i stvaranju, a rezultati vašeg rada bit će temelj napretka i budućnosti naše zemlje.

Zahvaljujemo vam na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici da vam pomognemo na tom putu i zajedno s vama krenemo u nove izazove. Odjel za biologiju je mlađa sastavnica Sveučilišta u Osijeku, ali je tijekom svog djelovanja odgojio vrsne nastavnike i znanstvenike koji uspješno rade u zemlji i inozemstvu.

Njihova uspješnost omogućena je usvajanjem znanja kroz specifično organiziranu nastavu u svim studijskim programima – kroz predavanja, rad u malim grupama u laboratorijima i na terenu, te kroz uključivanje u rad na znanstvenim i stručnim projektima, a u skladu s osobnim interesima.

Odjel za biologiju je mjesto za mlade ljude koji se ne boje izazova i nepoznanica, koji su otvoreni za nove ideje i napredak. U vašoj budućoj profesiji neophodno je imati razvijene kompetencije koje će vam omogućiti samostalni istraživački rad, sposobnost jasnog i preciznog pisanog i usmenog izražavanja te stalnog promišljanja i logičkog povezivanja.

Stoga vam želimo omogućiti da naučite kritički promatrati svijet oko sebe, da steknete nove vještine, osmišljavate, kreirate i proširite svoje vidike. Naša je zadaća potaknuti vaš osobni razvoj kroz stjecanje različitih teorijskih i praktičnih znanja kako biste se izgradili kao uspješna pokretačka snaga našeg društva.

izv.prof.dr.sc.

Tanja Žuna Pfeiffer

Pročelnica
Odjela za biologiju

izv.prof.dr.sc.

Ljiljana Krstin

Zamjenica pročelnice za nastavu i studente

doc.dr.sc.

Anita Galir Balkić

Zamjenica pročelnice za znanstveno-istraživačku djelatnost

Silva Lustig,

mag.iur.

Tajnica
Odjela za biologiju