Održane radionice

Tijekom akademske godine organiziramo niz radionica u suradnji s posebnim sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U suradnji s Centrom za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja provodimo radionice čiji je cilj profesionalno savjetovati i educirati studente kako se što bolje pripremiti za razgovor za posao ili napisati dojmljiv životopis, na koje načine tijekom studija mogu razvijati svoje prezentacijske vještine te kako učinkovito upravljati vremenom.

U suradnji s Psihološkim savjetovalištem organiziramo radionice na temu svladavanja stresa, straha od javnog nastupa, nedostatka koncentracije i motivacije, razvoja vlastitih potencijala te načine rješavanja tih osobnih i profesionalnih problema.

Najave svih događanja možete pronaći u nastavku.

ONLINE RADIONICA  – Motivacija

Online radionicu pod nazivom Motivacija je za studente 3. godine preddiplomskog studija 31. ožujka 2021. održala Tea Magdić, univ. bacc. psych. Kroz kratko teorijsko predavanje, a zatim interaktivne zadatke i igre studenti su prošli kroz to što je motivacija, zašto nam je svima potrebna i kako se možemo motivirati kad nemamo volje.


Predavačica: Tea Magdić, univ. bacc. psych.

PISANJE ŽIVOTOPISA I MOTIVACIJSKOG PISMA

Radionicu Pisanje životopisa i motivacijskog pisma je 22. siječnja 2021. godine putem Zoom platforme održala Marina Holjenko, mag. iur., karijerna savjetnica i djelatnica Centra za unaprjedjenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja. Ovakav tip radionice izuzetno je bitan za prvi kontakt s poslodavcima pa su na istoj studenti naučili kako lagano, a ispravno napisati životopis i motivacijsko pismo, kako izbjeći najčešće pogreške prilikom pisanja, ali i na koji se način istaknuti među drugim kandidatima.


Predavačica: Marina Holjenko, mag. iur.

OSNOVE AKADEMSKOG I POSLOVNOG BONTONA

Za studente 2. godine diplomskog znanstvenog studija 29. listopada 2020. godine u 9:00 h u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta održana je radionica Osnove akademskog i poslovnog bontona.
Radionica je našim studentima pružila pregršt savjeta o pristojnom ophođenju u akademskom i poslovnom okruženju.
Prikladni modeli ponašanja u osobnom kontaktu te svim oblicima pisane i telefonske komunikacije doprinose poboljšanju komunikacije unutar akademske zajednice, ali i poslovnog sektora u budućnosti.


– Predavačica: Višnja Sak Bosnar, karijerna savjetnica

IMG_4854

UPRAVLJAJMO SVOJIM VREMENOM

Na poziv Odjela za biologiju, karijerna savjetnica u Centru za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta u Osijeku Višnja Sak Bosnar je 12. studenog 2019. godine studentima Odjela održala radionicu pod nazivom „Upravljajmo svojim vremenom“. Upravljanje vremenom jedna je od najzahtjevnijih vještina za studente na samom početku studija. Nakon srednjoškolskog obrazovanja koje je imalo elemente obveznog, znatan broj studenata dolazi na visoko učilište bez akademske discipline i ostaju zatečeni količinom podataka i znanja koje trebaju usvojiti. U korelaciji s mladenaštvom kao turbulentnim dobom u životnom ciklusu čovjeka, te tehnološkim izazovima problem organizacije i upravljanja vremenom postaje izazov. Ova radionica pruža odgovore na pitanja kako se organizirati te kako posložiti akademske, karijerne i osobne prioritete.

PISANJE ŽIVOTOPISA I MOTIVACIJSKOG PISMA

Djelatnica Centra za kvalitetu odnosno Službe za profesionalno savjetovanje studenata Marina Holjenko održala je radionicu svim zainteresiranim studentima Odjela za biologiju 28. veljače 2019. godine radionicu o pisanju životopisa i motivacijskog pisma. Studenti su saznali koja je poželjna duljina životopisa i motivacijskog pisma, potrebni elementi u svakom dokumentu, što podrazumjeva pravilan redosljed pisanja, te su savjetovani kako izbjeći najčešće pogreške prilikom pisanja, ali i istaknuti se među drugim kandidatima.

PREZENTACIJSKE VJEŠTINE

Dana 14. studenoga 2018. karijerna savjetnica Centra za kvalitetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Višnja Sak Bosnar održala je na Odjelu za biologiju radionicu za studente pod nazivom Prezentacijske vještine. U okviru radionice bilo je riječi o izradi kvalitetne PowerPoint prezentacije, ali su studentima dani i savjeti kako ju uspješno izložiti pred publikom, prateći strukturu i služeći se verbalnim i neverbalnim oblicima komunikacije.