TJEDAN KARIJERA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU (13-17.5.2019.)

276

Sveučilište u Osijeku u razdoblju od 13.-17. svibnja 2019. organiziralo je,  po prvi puta ,Tjedan karijera s ciljem razvoja karijere naših studenata, ali i njihovog povezivanja s poslovnim sektorom.

Dana 14. svibnja 2019. godine u sklopu Tjedna karijera u prostorijama Odjela za biologiju održana su tri predavanja; “Laboratorijski dnevnik mlade doktorandice” Katarine Kajan, “Pokrenuti vlastiti posao? Moguće je!” Dore Flačer, i “Za uspjeh ti je potrebno” Jasmina Sadikovića. Također, u prostorijama Odjela održan je razgovor poslodavaca i studenata te predstavljanje poslodavaca na štandovima. Studentima su se predstavili HALMED – Agencija za lijekove i medicinske proizvode, Hrvatski šumarski institut, IMI – Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Hrvatske vode, WWF Adria, Javna ustanova Park prirode Papuk, Zoo vrt Osijek, Vita Projekt d.o.o., Medical Intertrade, Yasenka, Zeleni Osijek, te Javna ustanova Park prirode Kopački rit.

Paralelno s predstavljanjem poslodavaca, u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju u suradnji sa Sveučilišnim Centrom za kvalitetu organizirao je dvije radionice na temu „Pisanje životopisa i motivacijskog pisma“ koju je održala Marina Holjenko te „Kako se uspješno predstaviti na razgovoru s poslodavcem“ koju je održala Višnja Sak Bosnar. Nakon radionica održana su i dva okrugla stola; „Biologija kroz oči nastavnika – očekivanja, izazovi i mogućnosti“ te „Nakon diplome iz znanosti – dodir stvarnosti“ kroz koje su panelisti studente diplomskih studija nastavničkog smjera biologije i kemije te znanstvenog smjera biologija bolje upoznali o poslovima nastavnika i znanstvenika nakon završetka studija.

U Campus caffeu organiziran je i popularni „science caffe“ na kojem su popularno-znanstvena predavanja na temu „Čime se sve bavimo“ i Projekti  u tijeku“ održali predstavnici Hrvatskog šumarskog instituta te Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.

Središnje događanje Tjedna karijere Sveučilišta   bio je  Karijerni korzo koji se održao 15. svibnja 2019. (srijeda) u vremenu od 10:00 – 14:00 sati, u auli  Fakulteta  agrobitehničkih znanosti (umjesto najavljeno šetnici ispred Novog studentskog doma), na kojem je, uz štandove potencijalnih poslodavaca, bilo  niz popratnih sadržaja zanimljivih studentima, ali i široj javnosti. Na Karijernom korzu se predstavilo  30-ak uspješnih tvrtki koji ostvaruju suradnju s našim Sveučilištem.