RADIONICA “JAČANJE SVIJESTI JAVNOSTI O OČUVANJU DIVLJIH STROGO ZAŠTIĆENIH ŽIVOTINJA S PROSTORA RH KOJE SE ZBRINJAVAJU U OPORAVILIŠTIMA”

126

Radionica se održala u Zoološkom vrtu u Osijeku 21. svibnja od 11 do 13 sati u sklopu projekta Unaprjeđenje postojećih i uspostava novih kapaciteta za smještaj i brigu o jedinkama životinja koje se zbrinjavaju u oporavilištu Unikom d.o.o. – Radna jedinica zoološki vrt.

Sveobuhvatni cilj ovoga predavanja koje je održao prof.dr.sc. Enrih Merdić  jest stvaranje mreže educiranih građana o važnosti brige i zaštite strogo zaštićenih divljih životinja u svrhu očuvanja bioraznolikosti. U organizaciji je sudjelovala i mr sc. Ivana Vrućina. S obzirom da u sklopu Zoološkog vrta u Osijeku djeluje Oporavilište za strogo zaštićene divlje životinje, jedino takvo u istočnom dijelu Hrvatske, čija je misija u uskoj vezi s pravovremenim i angažiranim pristupom opće populacije, važnost razumijevanja od strane opće populacije izuzetno nam je bitna. Tijekom radionice zainteresirani su mogli doznati kako prepoznati strogo zaštićene divlje životinje kojima je potrebna pomoć, kakav je postupak obavještavanja i kontaktiranja Oporavilišta, kako rukovati s pronađenim ozlijeđenim životinjama i sl.