PREDAVANJE „BIOLOZI VS. MONKEY MIND & COVID 19 (8.5.2020).

214

U svrhu olakšanja i što učinkovitije provedbe online nastave koja je zbog COVID-19 pandemije uvedena naglo, potrudili smo se kroz predavanja putem online aplikacija konstantno pratiti kako se naši studenti i djelatnici snalaze u novonastaloj situaciji. Svrha predavanja je ustanoviti probleme i nedostatke ovakvog tipa rada i pronaći što bolje rješenje kako bi se kvaliteta nastave održala na razini. Ujedno se razgovara i predlaže uvođenje i novih načina rada koji bi poboljšali kvalitetu nastave a koji bi se mogli primjenjivati i nakon završetka pandemije. Moto ovih predavanja bio je:

Izvucimo najbolje iz COVID-19 pandemije!

Predavanja je organizirala doc.dr.sc. Senka Blažetić.

PREDAVANJE „BIOLOZI VS. MONKEY MIND & COVID 19 (8.5.2020).

Prvo predavanje pod nazivom „Biolozi vs. Monkey mind & COVID-19“ osmišljeno je kako bi se razgovaralo o trenutnoj situaciji vezano za COVID-19 pandemiju s biološkog aspekta, ali i kako razumjevanje imunološkog odgovora, važnosti biologa kao stručnjaka u ovakvim situacijama utječe na Monkey mind – pojam koji se odnosi na stanje uma “neuređen; nemiran; kapriciozan; ćudljiv; maštovit; nekontentan; zbunjen; neodlučan; nekontroliran” koji se vrlo često javlja u ovakvim izvanrednim situacijama.

Predavanje je održano 8.5. 2020. godine putem ZOOM aplikacije i na njemu su sudjelovala 24 studenta.  Interes studenata za predavanja, te aktivnu i konstruktivnu raspravu dokazuje i trajanje predavanja koje se umjesto predviđenih 40 min odužilo na 1h i 45min.