ORGANIZIRAN MEĐUŽUPANIJSKI STRUČNI SKUP „ZNANSTVENA POSTIGNUĆA U BIOLOGIJI“ 5.1.2018.

141

Osamdeset nastavnika i učitelja usavršavalo se u različitim područjima biologije

 Zimske praznike i predah od redovite nastave profesori biologije iskoristili su za stručno usavršavanje. Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku, u suradnji s višom savjetnicom za prirodu i biologiju Marinom Ništ, prof. iz Agencije za odgoj i obrazovanje – podružnice Osijek, organizirao je međužupanijski stručni skup pod nazivom „Znanstvena postignuća u biologiji“.

Skup je već tradicionalno održan u siječnju na Odjelu za biologiju. Svrha su održavanja skupa u prvom redu bili jačanje suradnje Odjela i škola iz više županija kao i prijenos najnovijih otkrića i zanimljivosti iz područja biologije što uvelike pridonosi profesionalnomu razvoju nastavnika i učitelja. Skupu je nazočilo 80 sudionika, učitelja i nastavnika biologije, koji su imali priliku poslušati šest različitih predavanja iz područja ornitologije, botanike, beskralježnjaka, virologije, molekularne biologije, genetike i imunologije.

Održana su sljedeća predavanja: „Kartiranje zimskih okupljališta i prebrojavanje malih ušara u RH“ (doc. dr. sc. Alma Mikuška, Odjel za biologiju); „Kartiranje staništa istočne Hrvatske“ (izv. prof. dr. sc. Siniša Ozimec, Poljoprivredni fakultet u Osijeku); „U potrazi za gotovo ugroženom vrstom“ (Matej Šag, mag. biol., Odjel za biologiju); „Karakteristike virusa iz porodice Herpesviridae“ (dr. sc. Zorana Katanić, Odjel za biologiju); „Cijepljenje – sigurnost ili opasnost?“ (dr. sc. Senka Blažetić, Odjel za biologiju ) te „Tko je Synthia?“ (Tihana Kreković, mag. biol.,  Odjel za biologiju).

Poveznica na Glas Slavonije