ORGANIZIRA SE PRVI FESTIVAL ODRŽIVOSTI

152

Od 13. do 18. rujna 2023. godine u Osijeku i Bilju organizira se prvi Festival održivosti! Odjel za biologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku pridružio se organizaciji Festivala uz   Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Splitu, Kulturno-razvojni centar Općine Bilje, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, te tvrtkom TERA Tehnopolis d.o.o..

Cilj Festivala održivosti je povezati svijet znanosti i umjetnosti, te predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja. Tijekom Festivala bit će organizirane radionice i predavanja za ciljanu publiku: za učenike osnovnih i srednjih škola, potom za studente, buduće poduzetnike, start-up tvrtke, poduzetnike u kasnijem rastu i razvoju, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, inovatore i istraživače.

U sklopu Festivala održivosti, Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijek organizira radionice Užitak mirisa, Užitak iz ledenog doba i Sedam veličanstvenih u službi zdravlja koje će se održati u petak 15. rujna 2023. godine od 10:00 do 11:30 sati u prostorima Odjela za biologiju, Ulica cara Hadrijana 8/A, Osijek.

Isti dan, kolege s Odjela za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Split pridružit će nam se s radionicama Zeleni užitak i Što nam ruža pruža, te predavanjem „Puževim korakom“ do brzog uspjeha koje će se održati u terminu od 12:30 do 13:30 također u prostorima Odjela za biologiju, Ulica cara Hadrijana 8/A, Osijek.  

Osim radionica, u subotu 16.09. na Odjelu će se održati i predavanje Supersnaga mikrozelenja u vremenu 10:00-12:00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti docentici Odjela za biologiju Martini Varga putem elektroničke pošte martina.varga@biologija.unios.hr