Najava: Tjedan karijera na Odjelu za biologiju

194

Dragi studenti,

U sklopu ovogodišnjeg Sveučilišnog tjedna karijera, na Odjelu za biologiju svoje karijere predstavljaju naši bivši studenti, danas kolege, koji su ne tako davno sjedili u istim klupama. Gdje su sada, čime se bave, što ih je naučio Odjel, a što su naučili sami, saznajte 18. svibnja u prostoriji 201 u vremenu od 10:00 do 13:00 sati. Carpe diem!


Naziv predavanja: Ne radim ono što sam oduvijek htjela

Predavač: Lara Marcijuš, mag. biol.

Opis predavanja: Tijekom odrastanja, školovanja i studija, svatko od nas ima neko zanimanje kojem teži, o kojem sanja i kojemu se nada. Svatko od nas se barem jednom zamislio u nekoj ulozi, bio to učitelj, liječnik, astronaut, stjuardesa, glumac, biolog, bilo što nam je, u tom trenutku, izmamilo osmijeh na lice i u čemu smo se mogli vidjeti. Ja sam oduvijek htjela biti liječnica. Ništa drugo nije bilo ni opcija, jedino što me istinski zanimalo, u čemu sam se ja vidjela, je medicina. No, što kada snovi ipak ne postanu stvarnost? Što kada na kraju ipak ne radiš ono što si oduvijek htio? Moji se san djelomično ostvario i s veseljem ću vam otkriti zašto sam zbog toga sretna.

Mjesto i vrijeme predavanja: Odjel za biologiju, predavaonica 201, 10:00 sati


Naziv predavanja: Stručna suradnica biolog – ekolog u JUPPKR

Predavač: Marija Vereš, mag. biol.

Opis predavanja: Zovem se Marija Vereš. Diplomski znanstveni studij završila sam na Odjelu za biologiju Sveučilišta u Osijeku. Iza sebe imam preko 7 godina radnog iskustva u struci, a trenutno radim kao stručna suradnica biolog – ekolog u stručnoj službi Javne ustanove Parka prirode Kopački rit. Moj posao uključuje ponajviše terenski rad (monitoring), ali i ostale poslove vezane uz planiranje i provedbu projekata zaštite prirode. Znanje stečeno na fakultetu svakodnevno primjenjujem u svom radu, te ga kontinuirano nadograđujem sudjelovanjem na različitim nacionalnim i međunarodnim stručnim seminarima te praćenjem stručne literature. Također, još uvijek puno učim o svemu jer priroda je izvor nepresušnih informacija koji ovaj posao čine vrlo izazovnim i zanimljivim.

Mjesto i vrijeme predavanja: Odjel za biologiju, predavaonica 201, 11:00 sati


Naziv predavanja: Iskustvo zaposlenja kao doktorand/mladi istraživač na znanstveno-istraživačkom projektu financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost

Predavač: Emerik Galić, mag. biol. mol.

Opis predavanja: Na predavanju ću se osvrnuti na svoj rad tijekom izrade doktorske disertacije, opisati projekt na kojem sam radio – Primjena nanobiotehnologije za suplementaciju hrane sa selenom (NutriNTENSe), koji su zajednički provodili Fakultet Agrobiotehničkih znanosti Osijek, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Odjel za biologiju Osijek. Detaljnije ću opisati metode i znanja koje sam stekao tijekom svog znanstvenog rada kao i znanstvena usavršavanja u inozemstvu putem Erasmus+ i sličnih programa.

Mjesto i vrijeme predavanja: Odjel za biologiju, predavaonica 201, 12:00 sati