24.SMOTRA (VIRTUALNA) SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU (11.PROSINCA 2020.)

174

24. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (UNIOS) održana je 11. prosinca 2020. godine od 11:00 do 13:00 sati u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku, poštujući sve epidemiološke mjere uslijed pandemije uzrokovane COVID-om.

Virtualna Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održala  se unutar postojeće mrežne stranice manifestacije http://smotra.unios.hr/ te na platformi ZOOM.

Smotru se moglo pratiti i na društvenim mrežama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Na Smotri su se i ove godine učenicima srednjih škola i svim zainteresiranim građanima predstavile znanstveno/umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku, Studentski centar u Osijeku , Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Studentski zbor Sveučilišta  i studentske udruge.

Odjel za biologiju na zanimljiv su način predstavili studenti Viktoria Čurila, Martina Sušjenka i Lovro Mihajlović, koji su zainteresiranima prenijeli svoje dojmove o studiranju na Odjelu, upoznali ih sa sustavom studiranja i studijima, te karijernim mogućnostima nakon završetka naših diplomskih studija.

Na viritualnoj Smotri je prikazan i promotivni video Odjela za  biologiju koji se može pogledati na poveznici: https://youtu.be/uiJyaYxMUO4

Video je režirao i snimao student Odjela za biologiju Matej Seletković, a u videu su glumile studentice Odjela Stella Glavić, Gabrijela Bilić i Mirta Ilić te doc.dr.sc. Goran Vignjević.