Predstavljanje poslodavca-Saponia d.d. (27.03.2023.)

101

Dana 27. ožujka 2023. godine u 10:00 sati na Odjelu za biologiju, održano je predstavljanje tvrtke Saponia d.d. kao potencijalnog poslodavca našim studentima diplomskih studija.

Direktorica Instituta Saponia, dr. sc. Blaženka Ćiško Anić predstavila je tvrtku kao i razvojni Institut Saponie. Već 60 godina razvijaju se, inoviraju formulacije i ambalažu, komponiraju mirise, kontroliraju kvalitetu proizvoda i sirovina. Tijekom svih ovih godina na prvom mjestu im je znanje timova stručnjaka kojima je uvijek cilj promicanje kulture zdravlja i čistoće. Razvojni Institut Saponije počeo je s radom 1962. godine u laboratorijima tadašnje Saponije, a zahvaljujući vizionarstvu i inovativnosti nekoliko generacija vrhunskih stručnjaka, danas imaju niz vrhunskih brendova, poznatih u cijeloj Adria regiji. Interno prenošenje znanja s generacije na generaciju je ono što je u Saponiji bio ključ uspjeha. Danas je Institut Saponije raspodijeljen na 8 odjela: Razvoj kozmetike, Razvoj praškastih deterdženata, razvoj tekućih deterdženata, Razvoj proizvoda za industriju, Razvoj i kontrola mirisa, Razvoj i kontrola ambalaže, Kontrola kvalitete i Zaštita okoliša.

Poseban doprinos radu instituta je i intenzivna suradnja s nekoliko hrvatskih znanstvenih ustanova na istraživačko-razvojnim projektima.

Danas su naši studenti dobili uvid u poslovanje tvrtke i saznali koja znanja, vještine i kompetencije su im potrebne za dobivanje zaposlenja u tvrtki ovoga profila.