BIOLOŠKA VEČER (24.05.2023.)

123

Povodom obilježavanja 10.-og rođendana projekta popularizacije znanosti “Biolog-i-Ja” i uspješnog završetka većine planiranih aktivnosti 24. svibnja 2023. godine organizirana je Biološka večer za sve studente i djelatnike Odjela za biologiju, studente drugih sastavnica i fakulteta Sveučilišta, alumne i prijatelje. Cilj ovog događanja je osigurati razmjenu znanja i iskustava stečenih kroz organizaciju i realizaciju projekta. Ovo druženje značajno je za sve sudionike budući da doprinosi afirmaciji pozitivnog radnog okruženja, potiče motiviranost i dodatno razvija kreativnost i vještinu kritičkog razmišljanja, oblikuje prezentacijske vještine, potiče izvrsnost i kroz sve to ima pozitivnu ulogu u razvoju karijera studenata. Komunikacija i ostvarenje novih prijateljstava sa studentima drugih sastavnica i fakulteta Sveučilišta vodi ka potencijalnim suradnjama koje bi u budućnosti mogle doprinijeti razvoju zajednice odnosno biti od šire društvene koristi. Organizacija ovakvih neformalnih aktivnosti i sudjelovanje u aktivnostima u opuštenoj atmosferi posljedično pozitivno utječe i na mentalno zdravlje dionika.

Tijekom večeri uručene su povelje i nagrade studentima za najbolje ocijenjene fotografije prijavljene na Natječaj za najbolju studentsku fotografiju u sklopu projekata „Biolog-i-Ja“. Na temelju ocjene prof. dr. art. Roberta Raponje, redovitog profesora Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (kategorija 1), Povjerenstva za popularizaciju znanosti Odjela za biologiju (kategorija 2) i broju oznaka sviđanja na društvenim mrežama Odjela (kategorija 3) utvrđeno je kako su najbolje ocijenjene fotografije: fotografija broj 1 studentice Nikoline Anastasijevski (Plavac na livadi) u prvoj kategoriji, fotografija broj 4 (Golden brown, texture like sun) studentice Ivone Hlaj u drugoj kategoriji, te fotografija broj 7 (Aix galericulata) studenta Rocca Nekića u trećoj kategoriji.

U okviru ovogodišnje Biološke večeri Studentski zbor organizirao je humanitarni kviz, a sva prikupljena sredstva uplatili su korisnicima Dječjeg doma Klasje. Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima i sponzorima u podršci realizacije ovog događanja!

Djeliće dobre atmosfere možete vidjeti na fotografijama!

Hvala svima i vidimo se sljedeće godine na Biološkoj večeri!