Radionica: sprijatelji se sa stresom 20.5.2021.

124

Stres je proces koji nastaje kada pojedinac procjeni da izvori stresa (stresori) nadvladavaju njegove mogućnosti suočavanja. On predstavlja transakciju između okoline (događaji i situacije – stresori) i pojedinca (njegovih osobina ličnosti, procjene i načina suočavanja) koja može voditi negativni ishodima po tjelesno i psihičko zdravlje.

Za vrijeme radionice polaznici će se upoznati s procesom nastanka stresa. Sudionici će moći prepoznati način na koji doživljavaju stres te povezati stresnu reakciju s tijelom i usporediti svoj doživljaj stresa s doživljajem stresa ostalih. Moći će uočiti i razumjeti utjecaj stresa na kognitivnom, ponašajnom i emocionalnom planu. Nadalje, sudionici će se upoznati s načinima suočavanja sa stresom u svakodnevnom životu te će ih imati prilike primijeniti. Sudionici će se upoznati s tehnikom stvaranja prioriteta koju će moći primijeniti u brojnim svakodnevnim situacijama za prevenciju i smanjenje stresa. Radionice se održavaju u sklopu projekta PsiHelp (https://www.psihelp.hr/about), a provodi ga studentska sekcija HPD-a Psihomnia uz koordinaciju i nadzor licenciranih psihologa i psihoterapeuta.

Radionica je namijenjena za studente 2. godine preddiplomskog studija i održat će se 20. svibnja 2021. godine s početkom u 12:30 h na Odjelu za biologiju u prostoriji 201.

Trajanje radionice: 90 minuta