Radionica: otkrivanje vlastitih potencijala, 24.5.2021.

231

Slika o sebi, odnosno, samopoimanje je doživljaj samog sebe. Uključuje različita područja koja su obično hijerarhijski organizirana. Slika o sebi nastaje pod utjecajem spoznaje o vlastitom uspjehu u različitim aktivnostima te reakcija okoline koje mogu uključivati odobravanje ili neodobravanje značajnih drugih: roditelja, vršnjaka, učitelja i sl. Osjećaj vlastite vrijednosti se polako gradi na temelju svakodnevnih opažanja vlastitih uspjeha ili neuspjeha te se stoga može mijenjati mnogobrojnim pojedinačnim uspjesima u pojedinim aktivnostima.

Ciljevi radionice su da sudionici osvijeste vlastite vrijednosti i potencijale te da se upoznaju s tehnikama koje će im pomoći prepoznati i ostvariti vlastite vrijednosti i potencijale.

Za vrijeme radionice polaznici će se upoznati s pojmom lokusa kontrole te dobiti uvid u vlastiti lokus kontrole. Osvijestit će trenutnu poziciju u životu te svoje želje i potencijale. Upoznat će se s osam tipova interesa i otkriti vlastiti tip interesa. Osvijestit će svoje osobine i razmisliti o njima u terminima postavljanja i ostvarivanja ciljeva. Također, polaznicima će se predstaviti koncept MUDRO ciljeva te će imati priliku, na osnovu ovog koncepta, postaviti svoje ciljeve.

Radionica je namijenjena studentima diplomskih studija i održat će se 24. svibnja 2021. godine s početkom u 10:00 na Odjelu za biologiju u prostoriji 201.

Trajanje radionice: 90 minuta