OBAVIJEST: PREPORUKE ZA STUDENTE

325

Preporuke za studente koji prelaze granične prijelaze Republike Hrvatske

Prema Uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja vrijedi do 18. svibnja 2020. godine

Studenti koji se planiraju vratiti u RH na graničnom će prijelazu biti evidentirani  i upućeni u samoizolaciju u trajanju od 14 dana. Do mjesta boravišta tj. mjesta samoizolacije trebate doći u roku od 24 sata uz propusnicu koju izdaje granična policija. Po dolasku na mjesto boravišta u RH trebate se javiti izabranom liječniku, a ukoliko ga nemate, teritorijalno nadležnom epidemiologu radi dobivanja uputa o provedbi samoizolacije  (Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije; telefonski broj epidemiologa u pripravnosti: 031/225-717). Studenti mogu prelaziti državnu granicu i radi povratka u matičnu zemlju. Molimo studente kojima je određena samoizolacija da o navedenom obavijeste zamjenicu pročelnice za nastavu i studente.

Ostale informacije dostupne su na poveznici:

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/preporuke-za-putnike-koji-prelaze-granicne-prijelaze-rh/45

Preporuke za studente koji dolaze iz drugih županija Republike Hrvatske

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine br. 35/20, 39/20 i  44/20). Prema navedenoj Odluci, studenti koji se vraćaju na studij iz drugih županija trebaju imati propusnicu koja se izdaje putem online sustava, a možete mu pristupiti na poveznici: https://uprava.gov.hr/e-propusnice/16164.

Postupak izdavanja e-propusnice možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=npD1xs6s55E&feature=youtu.be

U Zahtjevu za izdavanje e-propusnice kao razlog podnošenja Zahtjeva navedite: Povratak na studij –  vježbe u praktikumu ili izrada diplomskog rada ili stručna praksa na Odjelu za biologiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.