Natječaj za najbolju studentsku fotografiju

191

Pozivamo studentice i studente Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kreativce i ljubitelje fotografije da se pridruže projektu popularizacije biologije „Biolog-i-Ja“ prijavom svojih fotografija na ovaj natječaj.

Pravila natječaja

Pravo natjecanja za nagradu imaju sve studentice i studenti prijediplomskog i diplomskih studija Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Studenti i studentice prijavljuju na natječaj fotografije biološke tematike. Fotografije trebaju biti u JPG formatu, rezolucije ne manje od 300 dpi, dimenzije 3000 x 2400 pikselate ne smiju sadržavati tekstualne poruke niti potpise. Neistinite montaže ne primamo, a fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene. Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji te materijalnom i krivičnom odgovornošću jamči kako ne postoje prava trećih osoba i kako će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade po organizatora natječaja. Autori fotografija poslanih na natječaj prepuštaju ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti dostavljenih fotografija Povjerenstvu za popularizaciju znanosti Odjela za biologiju, kao koordinatoru projekta „Biolog-i-Ja“, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe navedenog projekta te se za takvo korištenje autorskog djela odriču honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade. Pri svakom korištenju fotografija nakon završetka ovog natječaja Povjerenstvo se obvezuje naznačiti autora.

Fotografije će se ocjenjivati u tri kategorije: 1. za umjetnički dojam prema ocjeni prorektora za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. art. Roberta Raponje, redovitog profesora Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, 2. prema ocjeni članova Povjerenstva za popularizaciju znanosti Odjela za biologiju, i 3. prema broju oznaka sviđanja (lajkova) na Facebook i Instagram stranici Odjela za biologiju. Glasovanje je moguće od dana objave fotografija na društvenim mrežama Odjela za biologiju do zaključno s 22.05.2023. godine.

Prema odluci Povjerenstva za popularizaciju znanosti nagrada za pobjedničku fotografiju u svakoj od tri kategorije sastoji se od povelje i materijalne nagrade u iznosu od 40 €. Odluka o dodjeli nagrada bit će objavljena 25.05.2023. godine na Biološkom partyju, kada će biti upriličeno i uručivanje nagrada. 

Fotografije molimo poslati na elektroničku adresu: ojovanovic@biologija.unios.hr uz naznaku „Natječaj – studentska fotografija“ najkasnije do 31.03.2023. godine (do 23:59 / GMT +1). Fotografije je potrebno označiti rednim brojem, prezimenom i imenom autora, bez korištenja dijakritičkih znakova (npr. 01jovanovicolga). Uz fotografiju je potrebno dostaviti i osobne podatke autora: ime i prezime autora, smjer i godinu studija, elektroničku adresu, broj mobitela i naziv fotografije. Prijave pristigle nakon tog datuma neće biti razmatrane. Natjecatelj/ica na natječaj može prijaviti najviše dva uratka. Natječaj za dodjelu nagrade za najbolju studentsku fotografiju provodi se u cilju popularizacije biologije kao važnog dijela STEM područja.

PDF natječaja preuzmite ovdje. (PDF)