PANDEMIJA SARS-COV-2 – POGLED BIOLOGA

554

Predavač: Mirjana Suver Stević

Sažetak:

U proteklih godinu dana svjedoci smo pojavi novog korona virusa koja je utjecala na sve nas, ograničila nam slobodu i ugrozila zdravlje i živote.

Vrlo brzo po spoznaji da je širenje virusa poprimilo oblik pandemije u borbu se uključila gotovo cijela znanstvena i stručna zajednica. U toj zajednici svoje mjesto imaju i biolozi s važnom ulogom u procesu testiranja uzoraka u svrhu utvrđivanja prisutnosti SARS-Cov-2. Kako to izgleda u praksi, koje se metode i pristupi primjenjuju u testiranju te kako sve izgleda iz kuta biologa poslušajte na ovom predavanju.

Datum i vrijeme održavanja: četvrtak 1. travnja 2021. u 18:00 sati

Trajanje predavanja: 30 min + 10 min za pitanja i odgovore

Životopis predavača:

Mirjana Suver Stević rođena je u Osijeku. Studij biologije i kemije završila je 2001. godine u Osijeku nakon kojeg je upisala poslijediplomski studij iz područja prirodnih znanosti, smjer molekularna i stanična biologija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla diplomu magistre bioloških znanosti. Doktorirala je 2012. godine na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Do sada je objavila 12 znanstvenih radova i aktivno je sudjelovala na međunarodnim kongresima. U znanstveno zvanje znanstvenog suradnika i znanstveno-nastavno zvanje docenta izabrana je 2020. godine. Zaposlena je kao biolog u Laboratoriju za molekularnu i HLA dijagnostiku Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Uvjeti:

Predavanje je besplatno i namijenjeno članovima udruge Alumni BiolOs i studentima Odjela za biologiju. Održat će se putem platforme Google Meet, a svi zainteresirani će mu moći pristupiti na poveznici koja će biti poslana elektroničkom poštom.