Održane radionice

Za naše studente tijekom akademske godine organiziramo niz radionica u suradnji s Centrom za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Cilj radionica je profesionalno savjetovati i educirati studente kako se što bolje pripremiti za razgovor za posao ili napisati dojmljiv životopis, na koje načine tijekom studija mogu razvijati svoje prezentacijske vještine te kako učinkovito upravljati vremenom.

OSNOVE AKADEMSKOG I POSLOVNOG BONTONA

Za studente 2. godine diplomskog znanstvenog studija 29. listopada 2020. godine u 9:00 h u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta održana je radionica Osnove akademskog i poslovnog bontona.
Radionica je našim studentima pružila pregršt savjeta o pristojnom ophođenju u akademskom i poslovnom okruženju.
Prikladni modeli ponašanja u osobnom kontaktu te svim oblicima pisane i telefonske komunikacije doprinose poboljšanju komunikacije unutar akademske zajednice, ali i poslovnog sektora u budućnosti.
__________________________________________________
– Predavačica: Višnja Sak Bosnar, karijerna savjetnica

UPRAVLJAJMO SVOJIM VREMENOM

Na poziv Odjela za biologiju, karijerna savjetnica u Centru za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta u Osijeku Višnja Sak Bosnar je 12. studenog 2019. godine studentima Odjela održala radionicu pod nazivom „Upravljajmo svojim vremenom“. Upravljanje vremenom jedna je od najzahtjevnijih vještina za studente na samom početku studija. Nakon srednjoškolskog obrazovanja koje je imalo elemente obveznog, znatan broj studenata dolazi na visoko učilište bez akademske discipline i ostaju zatečeni količinom podataka i znanja koje trebaju usvojiti. U korelaciji s mladenaštvom kao turbulentnim dobom u životnom ciklusu čovjeka, te tehnološkim izazovima problem organizacije i upravljanja vremenom postaje izazov. Ova radionica pruža odgovore na pitanja kako se organizirati te kako posložiti akademske, karijerne i osobne prioritete.

PISANJE ŽIVOTOPISA I MOTIVACIJSKOG PISMA

Djelatnica Centra za kvalitetu odnosno Službe za profesionalno savjetovanje studenata Marina Holjenko održala je radionicu svim zainteresiranim studentima Odjela za biologiju 28. veljače 2019. godine radionicu o pisanju životopisa i motivacijskog pisma. Studenti su saznali koja je poželjna duljina životopisa i motivacijskog pisma, potrebni elementi u svakom dokumentu, što podrazumjeva pravilan redosljed pisanja, te su savjetovani kako izbjeći najčešće pogreške prilikom pisanja, ali i istaknuti se među drugim kandidatima.

PREZENTACIJSKE VJEŠTINE

Dana 14. studenoga 2018. karijerna savjetnica Centra za kvalitetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Višnja Sak Bosnar održala je na Odjelu za biologiju radionicu za studente pod nazivom Prezentacijske vještine. U okviru radionice bilo je riječi o izradi kvalitetne PowerPoint prezentacije, ali su studentima dani i savjeti kako ju uspješno izložiti pred publikom, prateći strukturu i služeći se verbalnim i neverbalnim oblicima komunikacije.