Svjetski Dan Zaštite Životinja

U SUBOTU OBILJEŽAVAMO SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

U svijetu se 4. listopada obilježava Svjetski dan zaštite životinja, te Međunarodni dan timaritelja.

Ovom će se globalnom pokretu i ove godine pridružiti i ZOO vrt Osijek, prigodnim programom u subotu, 3.10. u vremenu od 10 do 12 sati.

Na nekoliko lokacija u vrtu će biti organizirane zanimljive edukativne i kreativne radionice na temu zaštite sisavaca, gmazova i riba, ptica, te mikroorganizama.

Veliki i mali posjetitelji imat će priliku dirati gmazove, naučiti nešto o ugroženosti životinja, mikroskopirati, te koliko i sami možemo učiniti za zaštitu divljih vrsta.

Ove će stručne radionice voditi studenti biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, dok će radionicu o iskoristivosti otpada voditi vrlo kreativni studenti Umjetničke Akademije Osijek.

Mališani koji budu pokazali znanje u kvizovima ili spretnost u izradi zanimljivih predmeta od plastičnih čepova ili vrećica, bit će nagrađeni ZOO suvenirima.

Kao posebnu nagradu pripremili smo i perive maske za lice od dvoslojnog pamuka s originalnim 3D fotografijama njuškica divljih žvotinja iz ZOO vrta!

Njihov je broj ograničen, stoga požurite u ZOO Osijek, naučite nešto i dobro se zabavite!

Cijena ulaza bit će uobičajena – za djecu do 3 godine gratis, od 3 do 14 godina 10 kuna, a za odrasle 20 kuna.

Cijeli post pogledajte ovdje.

https://www.zoo-osijek.hr/hr/novosti/u-subotu-obiljezavamo-svjetski-dan-zastite-zivotinja-209/?fbclid=IwAR1MC5eDIGqPFNn_5IMbSYR8OxAd9waaKuc5KOm0aNacULrtpy-dGNmO6A8

RELATED POSTS