22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU (13-14.12.2018.)

301

Sveučilište Josipa Jurja  Strossmayera u Osijeku organiziralo Smotru Sveučilišta  dana 13. i 14.prosinca 2018. na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1, Osijek za učenike završnih razreda srednjih škola, studente te ostale zainteresirane, s ciljem pravodobnog obavještavanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu i još mnogo drugih događanja u akademskoj zajednici.

Na Smotri se predstavilo 12 fakulteta , 4 odjela i  sveučilišne ustanove, čija djelatnost osigurava potreban standard visokog obrazovanja, Studentski zbor i studentske udruge i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek.

Novost u ovogodišnjem programu Smotre je bilo predstavljanje područja znanosti/umjetnosti kroz predavanja i radionice pojedinih sastavnica Sveučilišta.

Odjel za biologiju predstavljali su studenti potpomognuti organizacijom Studentskog zbora Odjela te udruge studenata biologije ZOA. Osim radionica, u izložbenom prostoru Odjela bila je upriličena i demonstracija isparavanja suhog leda te izložba raznih vrsta iz biljnog i životinjskog svijeta.

U petak (14. prosinca 2018.), na Smotri je bilo  posebno zanimljivo jer su studenti Odjela za biologiju u dva termina (10:00-10:30 i 14:30-15:00 sati) održali radionicu “Tajne DNA i čarolije mikroskopskog svijeta”.