Konferencija o budućnosti Europe „Jače gospodarstvo i društvena jednakost“

Može li europsko gospodarstvo biti samoodrživo? Treba li Unija raditi više na osiguravanju društvene jednakosti?

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu priliku da europski građani rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Cilj je uključiti građane svih dobi i profila, a osobito mlade ljude, da se aktivno uključe u promišljanja o budućnosti EU-a, da jasno kažu u kakvoj Europskoj uniji žele živjeti, što žele mijenjati i na koji način. Konferencija omogućuje milijunima građana da raspravljaju zajedno sa svojim izabranim predstavnicima na svim razinama, bilo da je riječ o lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini. Svi zajedno mogu raspravljati o budućoj Europskoj uniji u kojoj žele živjeti i raditi.

Teme ove konferencije, između ostalog, su samoodrživosti europskog gospodarstva te važnosti osiguranja društvene jednakosti, a konferencija će se održati u utorak, 23. studenoga 2021. u vremenu od 12 do 13:30 sati u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu. Glavni zaključci dijaloga bit će uvršteni na platformu Konferencije.

Raspravi možete prisustvovati na Ekonomskom fakultetu ili putem interneta. Prijaviti se možete putem obrasca(link is external).

Sudionicima događanja uvodno će se kratko obratiti Vinko Muštradekan Ekonomskog fakulteta u Splitu, Ognjen Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, video porukom.

Moderator rasprave će biti Branko Baričević, bivši voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Za vrijeme održavanja događanja obvezno je pridržavanje epidemioloških mjera (maska i socijalna distanca).

Twitter: #BudućnostJeVaša

Sudjelovanje na samom događanju podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem, video i audiosnimanjem te korištenjem snimljenih materijala za potrebe Europske komisije. Europska komisija ozbiljno shvaća zaštitu osobnih podataka. Svi osobni podaci obrađuju se u skladu s Uredbom (EU) 2018./1725. Glavna uprava za komunikaciju / Predstavništva Europske komisije sve osobne podatke obrađuju u skladu s tom uredbom.

RELATED POSTS