Kratak osvrt o održanom Tjednu karijera Sveučilišta u Osijeku, Odjel za biologiju

Dana 14. svibnja 2019. godine u sklopu Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku, Odjel za biologiju organizirao je predavanja, radionice, science caffe te okrugle stolove na temu razvoja karijera studenata.

U prostorijama Odjela za biologiju održana su tri predavanja; “Laboratorijski dnevnik mlade doktorandice” Katarine Kajan, “Pokrenuti vlastiti posao? Moguće je!” Dore Flačer, i “Za uspjeh ti je potrebno” Jasmina Sadikovića. Također, u prostorijama Odjela održan je razgovor poslodavaca i studenata te predstavljanje poslodavaca na štandovima. Studentima su se predstavili HALMED – Agencija za lijekove i medicinske proizvode, Hrvatski šumarski institut, IMI – Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Hrvatske vode, WWF Adria, Javna ustanova Park prirode Papuk, Zoo vrt Osijek, Vita Projekt d.o.o., Medical Intertrade, Yasenka, Zeleni Osijek, te Javna ustanova Park prirode Kopački rit.

Paralelno s predstavljanjem poslodavaca, u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju u suradnji sa Sveučilišnim Centrom za kvalitetu organizirao je dvije radionice na temu „Pisanje životopisa i motivacijskog pisma“ koju je održala Marina Holjenko te „Kako se uspješno predstaviti na razgovoru s poslodavcem“ koju je održala Višnja Sak Bosnar. Nakon radionica održana su i dva okrugla stola; „Biologija kroz oči nastavnika – očekivanja, izazovi i mogućnosti“ te „Nakon diplome iz znanosti – dodir stvarnosti“ kroz koje su panelisti studente diplomskih studija nastavničkog smjera biologije i kemije te znanstvenog smjera biologija bolje upoznali o poslovima nastavnika i znanstvenika nakon završetka studija.

U sklopu dana razvoja karijera na Odjelu, u Campus caffeu organiziran je i popularni „science caffe“ na kojem su tri popularno-znanstvena predavanja na temu „Čime se sve bavimo“ i „Projekti u tijeku“ održali predstavnici Hrvatski šumarski institut te Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada.

Predstavljanje poslodavaca na štandovima posjetilo je preko stotinu studenata, dok ih je oko osamdeset slušalo predavanja i sudjelovalo u okruglim stolovima. Uspješnoj realizaciji ovog projekta značajno su pridonijeli i studenti-volonteri Odjela za biologiju koji su aktivno sudjelovali u provedbi svih projektnih aktivnosti.

O Tjednu karijera

Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku u razdoblju od 13. do 17. svibnja 2019. organizira prvi Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku. Cilj ove manifestacije je osnaživanje sprege između Sveučilišta i tržišta rada, upoznavanje studenata s mogućnostima budućeg zapošljavanja i motiviranje studenata na razvitak svojih karijernih puteva.

Na Odjelu za biologiju će se u sklopu Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku, 14. svibnja 2019. u terminu od 10:00 do 14:00 sati održati jednodnevno druženje poslodavaca i studenata kroz niz aktivnosti kao što su predstavljanje poslodavaca na štandovima, radionice i predavanja te razmjena iskustava alumna uz okrugli stol.

Raspored aktivnosti

Svoje poslovanje i potrebe za određenim profilom studenata 14. svibnja 2019. u vremenu od 10:00 do 14:00 sati predstaviti će:

Aquatika-Slatkovodni akvarij Karlovac

HALMED Agencija za lijekove i medicinske proizvode

HAPIH Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

Hrvatski šumarski institut

IMI Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada

Hrvatske vode

WWF Adria

Javna ustanova Park prirode Kopački rit

Javna ustanova Park prirode Papuk

Zoo vrt Osijek

Vita Projekt d.o.o.

Medical Intertrade

Yasenka

Zeleni Osijek

Erasmus +
Predstavnici ERASMUS mreže studentima će istaknuti važnost stručne prakse te objasniti koje su im mogućnosti u pronalaženju poslodavaca u inozemstvu.

Cjelokupan program Tjedna karijera Sveučilišta u Osijeku