Biolozi na tržištu rada lako mogu naći svoje mjesto. Uz školstvo i znanstvene institucije, sve je više privatnih tvrtki koje se bave istraživačkom djelatnošću ili proizvodnjom gdje se koriste znanja biologa.

Programi koje ti nudimo usporedivi su s mnogim programima diljem Europske Unije

Alumni_BiolOs_samo_znak-1
logo-razvoj-karijera
biolog-i-ja-logo

Podršku će ti tijekom studija kontinuirano pružati nastavnici i ostali djelatnici Odjela, Ured za studente i studije, voditelji studijskih godina, članovi Studentskog zbora, a sve potrebne informacije možeš pročitati i u Informacijskom paketu za studente.

Naši studenti karijeru počinju graditi još tijekom studija kroz sudjelovanje u istraživanjima na različitim stručnim i znanstvenim projektima, osmišljavanjem svojih istraživanja, predstavljanjem rezultata istraživanja na domaćim i međunarodnim simpozijima, objavljivanjem radova u stručnim ili znanstvenim časopisima, uključivanjem u aktivnosti namijenjene razvoju profesionalnih vještina, sudjelovanjem u stručnoj praksi na Odjelu za biologiju ili institucijama potencijalnih poslodavaca, te kroz rad u neprofitnoj udruzi studenata biologije „ZOA“.

Iskustvo studiranja stječu na stranim sveučilištima u sklopu različitih programa mobilnosti kao što su Erasmus+ program, CEEPUS ili IAESTE.

Završetkom bilo kojeg diplomskog studija Odjela za biologiju naši studenti mogu upisati neki od poslijediplomskih studija iz područja prirodnih znanosti i nastaviti svoje školovanje. Na našem Sveučilištu to su prvenstveno poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij Zaštita prirode i okoliša, te poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij Molekularne bioznanosti u čijem izvođenju sudjeluju i nastavnici Odjela za biologiju.

S diplomom u ruci tvoja se priča s Odjelom ne mora završiti. Bivši se studenti (alumni) po završetku studija učlanjuju u Udrugu Alumni BiolOs putem koje ostajemo međusobno povezani. Mjesečnim susretima jedni od drugih konstantno učimo, razmjenjujemo iskustva, ali i uspostavljamo nove poslovne kontakte. Transferom znanja i međugeneracijskom povezanosti doprinosimo boljitku lokalne i regionalne zajednice, a svojim djelovanjem jednoga dana možeš doprinijeti i ti.

slika-5-2022
kvaliteta_logo2
medunrodna.suradnja

Pridruži nam se!
Studiraj na Odjelu za biologiju

jer kako mi volimo reći
Prirodno je uspjeti!

U nastavku saznaj što naši studenti kažu o nama….

slika-1 (12)

„Upisao sam nastavnički smjer jer želim pridonijeti procesu u kojem mladi ljudi osvješćuju i ostvaruju svoje potencijale.“

(2. godina diplomskog studija Biologija i kemija; smjer: nastavnički)

„Diplomski studij Odjela za biologiju upisao sam zbog velikih mogućnosti za uključivanje u znanstveni rad u suradnji s nastavnicima Odjela što mi omogućava stjecanje potrebnog znanja i kompetencija. Ono što me se dojmilo, uz prethodno spomenuto, je mala sredina velikih umova otvorenih za suradnju i realiziranje znanstvenih ciljeva.“

(1. godina diplomskog studija Biologija; smjer: znanstveni)

slika-1 (19)
slika-1 (11)

„Odjel za biologiju upisala sam zbog dobro razgrađenog programa, a sviđa mi se i to što je cijeli program fokusiran na praktični rad te što nastavnici uvijek izlaze u susret i pristupačni su. Također, mislim da je Osijek jedan od boljih studentskih gradova.“

(3. godina preddiplomskog studija biologije)

„Ovdje sam naučila i shvatila važnost vizije studija: istraživanje, dokumentiranje, interpretiranje, projektiranje  te primjena u praksi dosada stečenih znanja. Zbog svega toga sigurna sam da je odabir ovog studija zasigurno bio dobar izbor, pa me budući posao u ovoj struci raduje i ispunjava sva moja očekivanja.“

(1.godina diplomskog studija Zaštita prirode i okoliša)

slika-1 (17)
slika-1 (14)

“I really enjoyed the courses I enrolled. It has been a really nice experience, I loved it – Thanks for all!

(Erasmus student)