Poziv za studente na edukativno – volonterski kamp Let’s connect

Udruga BIOM i Javna ustanova Parka prirode Učka ove godine organizira edukativno – volonterski kamp obnove travnjaka pod nazivom Let’s connect.

Ove godine kamp se održava u sklopu projekta DinAlpConnect (Transboundary ecological connectivity of Alps and Dinaric Mountains).

Krški travnjaci na području Parka Prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova. No, ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postepeno se pretvaraju u šikare i šume.

Tražimo studente prirodoslovnih, biotehničkih i drugih srodnih usmjerenja, buduće stručnjake na području zaštite prirode, zainteresirane za stjecanje praktičnih znanja u restauraciji travnjaka u sklopu edukativno-volonterskog kampa na području Parka prirode Učka.

Cilj nam je podijeliti praktično iskustvo obnove travnjaka, a naglasak će biti i na edukativnoj komponenti kampa. Aktivnostima na kampu nadamo se podići svijest o tome da smo svi mi odgovorni za područje u kojem živimo, a sve to kroz timski rad i doprinos pozitivnim promjenama u prirodi. Cilj nam je podijeliti teorijska i praktična znanja o obnovi staništa sa studenti koja će im biti korisna u profesionalnom i akademskom razvoju.

Kamp se održava u periodu 4.7. do 13.7. 2022. godine na lokaciji Podmaj u Parku prirode Učka.

Detalji o kampu i kako se prijaviti nalaze se na sljedećoj poveznici: https://www.biom.hr/lets-connect-krenule-prijave-studenata-za-kamp-na-ucki/

 

PDF poziva možete preuzeti ovdje.

RELATED POSTS