Poziv na Biološko-psihološke studentske konferenciju

Poštovani, 

zadovoljstvo nam je predstaviti Vam drugu izvedbu Biološko-psihološke studentske konferencije / Biološko-psihološke študentske konference / Biological-Psychological Student Conference, u organizaciji studenata Društva varstvenih biologov – Biodiva i Društva študentov biopsihologije, uz potporu Univerze na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) u Kopru.

Cilj konferencije je promovirati znanost, potaknuti studente na uključivanje i sudjelovanje u radu znanstvene zajednice, motivirati ih za istraživanje u struci, omogućiti stjecanje kompetencija pismenog i usmenog izlaganja stručnih radova te povezati mlade studente i buduće stručnjake.  

Poziv za sudjelovanje upućen je aktualnim i bivšim studentima studijskih programa biologije i psihologije. Sudionici mogu prezentirati svoje završne radove na preddiplomskom studiju, diplomske radove, disertacije, grupne projekte, seminare ili njima zanimljive teme u obliku oralnih prezentacija ili postera. Uz prijavu, sudionici su dužni priložiti apstrakt prijavljene teme, na temelju kojeg će stručna komisija, koju čine profesori i asistenti s Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije u Kopru, odabrati radove koji će biti predstavljeni na konferenciji. Radi pravilnijeg vrednovanja, teme će biti podijeljene u dvije kategorije: preddiplomski studij i diplomski/doktorski studij (uzima se u obzir stupanj studija tijekom kojeg je tema obrađena). 

Po sudjelovanju, svi apstrakti biti će objavljeni u knjizi apstrakata na COBISS-u (Slovenski knjižnični informacijski sustav), te će svi sudionici dobiti potvrdu o izlaganju i odgovarajuću referencu.  

Konferencija će se odvijati uživo 15. - 17. rujna 2022. godine, u Kopru, Slovenija (prostori Univerze na Primorskem, UP Famnit) te će biti podijeljena u dva modula: biološki i psihološki modul. Biološki modul se odnosi na studijske programe iz područja biologije, znanosti o okolišu, zaštite prirode i sl. studijske programe. Psihološki modul uključuje studijske programe iz područja psihologije, biopsihologije, psihoterapije i neuroznanosti. Prijaviti se mogu i studenti ostalih studijskih programa (npr. učiteljskih smjerova) u slučaju da prijavljuju rad na temelju biološke ili psihološke tematike. Izlaganje na konferenciji je moguće na slovenskom i engleskom jeziku. Za sudionike konferencije biti će organizirana predavanja gostujućih profesora. 

Prijavnina za sudionike iznosi 40 eura te uključuje knjigu apstrakata (pdf), promo materijal, referencu (COBISS), predavanja gostujućih profesora i sudjelovanje u društvenom programu. Razdoblje za prijavu je 15. ožujka – 15. travnja 2022. godine. Prijava će se vršiti preko obrasca za prijavu na službenoj web stranici. 

Također, moguća je i prijava pasivnih sudionika koji bi htjeli poslušati prezentacije studenata i predavanja gostujućih profesora, uz mogućnost sudjelovanja u društvenom programu. Prijavnina za pasivne sudionike iznosi 10 eura. Razdoblje za prijavu pasivnih sudionika je 15. ožujka – 01. rujna 2022. godine. Prijava će se vršiti preko obrasca za prijavu na službenoj web stranici. 

Radi nepredvidljive situacije oko pandemije SARS-CoV-2 virusa, konferencija će se organizirati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja konferencije. 

Molimo Vas da informacije o konferenciji proslijedite Vašem kolektivu i studentima i uputite ih na našu web stranicu na slovenskom i engleskom jeziku https://bio-psi-konferenca.famnit.upr.si/ na kojoj će se objavljivati sve novosti vezane za prijavu i sudjelovanje na konferenciji. Informacije će također biti dostupne na društvenim mrežama facebook.com/bps.conferenceiinstagram.com/biopsy.conference/.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem službenog maila biopsi.konferenca@upr.si

Radujemo se budućoj suradnji! 

 

Srdačan pozdrav, 

 

Luca Privileggio i Lucia Nikolić, članovi organizacijskog odbora

RELATED POSTS