Do novih znanja u životopisu i rušenja jezičnih i kulturnih granica volontiranjem u neprofitnoj organizaciji Erasmus Student Network Osijek

Erasmus Student Network ili Erasmus studentska mreža neprofitna je i volonterska studentska organizacija koja se temelji na načelima Erasmus Student Network AISBL (Association Internationale Sans But Lucratif) sa sjedištem u Bruxellesu.

Dio je najveće europske studentske mreže koja je prisutna u 900 institucija visokog obrazovanja u 42 države. Broji oko 40 000 članova koji svake godine pomažu 220 000 međunarodnih studenata na razmjeni Erasmus+. Temeljnu misiju udruga definira kao društva internacionalnim studentima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a vodi se geslom „Studenti pomažu studentima“.

ESN Osijek sekcija je koja postoji osam godina, a trenutačno broji oko 20 aktivnih članova. U akademskoj se godini dva puta provodi regrutacija članova, a u tijeku je jedna od njih. Od 6. do 19. rujna 2021. godine u 23 :59 sati  zainteresirani mladi ljudi – studenti, mogu se prijaviti za aktivno sudjelovanje u organizaciji i provedbi događaja namijenjenih Erasmus+ i lokalnim studentima, promoviranju studentske mobilnosti i grada Osijeka kao idealnog mjesta
za obavljanje studijskog boravka ili stručne prakse te, naposljetku, pisanju projekata za udrugu.

Što ESNer dobiva članstvom u udruzi?

  • Iako klišejski, ESNer ima priliku upoznavati različite kulture i predstaviti svoju, čime se ruši svaka komunikacijska barijera, od jezične, emotivne, psihološke, kulturološke pa do tehnološke barijere.
  • Prilike za osobni i profesionalni razvoj sudjelovanjem na razmjenama, treninzima, izletima.
  • Potrebna i aktualna znanja i vještine u svijetu koji pokreće svakodnevni razvoj tehnologije i društva, kao najvažnije ističemo: timski rad, komunikacijske vještine, rad u dinamičnom ali opuštenom okruženju, kreativnost i planiranje te organizacija (sebe, vremena, događaja!)
  • Dio je zajednice koja potiče izlazak iz komfort-zone, izazove i istražovanja kulturnih različitosti koje će moći predstaviti svojim prijateljima kolegama, profesorima, poslodavcu.

Smatrate li da vam nedostaje nešto od navedenoga, pridružite se našoj udruzi – gdje ćete sve nadoknaditi! Prijave se podnose elektronički na poveznici do 19. rujna u 23:59 sati, a za sve nedoumice ili dodatne informacije možete nam se obratiti na e-mail: info@esnosijek.hr ili osobama navedenima ispod teksta.

OSOBE ZA KONTAKT:
Dorotea Horvat 
predsjednica udruge
E-mail: president@esnosijek.hr
Mobitel: 099 448 9559

Nikolina Vidaković
predstavnica za odnose s javnošću
E-mail: pr@esnosijek.hr
Mobitel: 095 808 4222

RELATED POSTS