Obavijest vezana uz trenutnu epidemiološku situaciju zbog pandemije bolesti COVID-19

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju vezanu uz pandemiju bolesti COVID-19 i dalje su na snazi mjere i preporuke Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Prema preporukama:

  • obvezno je mjerenje temperature prilikom ulaska u zgradu Odjela
  • obvezno je dezinficiranje ruku prilikom ulaska u zgradu Odjela
  • obvezno je nošenje zaštitne maske za lice u prostorima Odjela
  • kod ulaska i izlaska iz zgrade Odjela te tijekom boravka u prostorijama Odjela neophodno je držati razmak od najmanje 1,5 m od drugih osoba.

Studenti se u prostorijama Odjela mogu zadržavati samo u vrijeme održavanja ispita odnosno nastave te u dogovoru s mentorom, zbog potrebe izrade završnog ili diplomskog rada.

Hodnici, stubišta i ulazi su najosjetljivija mjesta na kojima lako može doći do širenja bolesti stoga se u navedenim prostorima ne treba zadržavati.

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Odjela kao i druge osobe ne smiju ulaziti u prostorije Odjela ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, dišne simptome (kašalj, poteškoće u disanju, curenje iz nosa) ili ostale simptome zarazne bolesti (npr. poremećaj osjeta njuha i sluha, glavobolja, malaksalost, bolovi u mišićima, probavne tegobe), ako su u samoizolaciji ili im je utvrđena zaraza koronavirusom.

Studenti kojima je određena samoizolacija i nisu u mogućnosti pristupiti polaganju prijavljenih ispita i pohađanju nastave o istome trebaju obavijestiti predmetnog nastavnika te dostaviti dokumentaciju liječnika ili nadležne institucije o određivanju mjere samoizolacije.

 Od 1. rujna 2020. godine svi uredi i službe Odjela za biologiju rade svaki dan (ponedjeljak-petak) od 08.00 sati.

Molimo studente da koliko god je to moguće, izbjegavaju dolazak na Odjel i sve upite šalju elektroničkom poštom, a samo iz nužnih razloga dolaze osobno uz prethodnu najavu.

Planirani početak nove 2020./2021. akademske godine je 1. listopada 2020. godine za studente prve godine preddiplomskog studija, odnosno 8. listopada 2020. godine za studente viših godina preddiplomskog studija te diplomskih studija.

U skladu s trenutno važećim preporukama nastava će se organizirati u prostorijama Odjela. Raspored održavanja nastave i popis studenata po grupama bit će objavljeni nekoliko dana prije početka nastave. Način održavanja nastave mijenjat će se i prilagođavati ovisno o epidemiološkoj situaciji i preporukama, a sve nove obavijesti bit će pravovremeno objavljene na mrežnoj stranici Odjela i društvenim mrežama.

PREPORUKE ZA ODRŽAVANJE NASTAVE U RAZDOBLJU PANDEMIJE BOLESTI COVID-19 U ZIMSKOM SEMESTRU 2020./2021. AKADEMSKE GODINE preuzmite ovdje. (PDF)

 

RELATED POSTS