Natječaj za najbolji studentski uradak u okviru projekta „Biolog-i-Ja“ 2020

Pozivamo studentice i studente Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kreativce i ljubitelje fotografije da se pridruže projektu popularizacije bioloških znanosti „Biolog-i-Ja“ prijavom svojih fotografija i uradaka (instalacija, skulptura i dr.) na ovaj natječaj.

Pravila natječaja

Pravo natjecanja za nagradu imaju sve studentice i studenti preddiplomskih i diplomskih studija Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Studenti i studentice prijavljuju na natječaj uratke biološke tematike. Ako prijavljuju fotografije, one trebaju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu, rezolucije ne manje od 300 dpi, dimenzije 3000 x 2400 te ne smiju sadržavati tekstualne poruke niti potpise. Neistinite montaže ne primamo, a fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene. Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji te materijalnom i krivičnom odgovornošću jamči kako ne postoje prava trećih osoba i kako će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade po organizatora natječaja. Autori uradaka poslanih na natječaj prepuštaju ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti dostavljenih uradaka Organizacijskom odboru „Biolog-i-Ja“ vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe navedenog projekta te se za takvo korištenje autorskog djela odriču honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade. Pri svakom korištenju uradaka iz ovog natječaja Organizacijski odbor obvezuje se naznačiti autora. Uradci će se ocjenjivati prema broju oznaka sviđanja (lajkova) na Facebook stranici Odjela za biologiju. Natjecatelj/ica na natječaj može prijaviti najviše dva uratka.

Prema odluci Organizacijskog odbora nagrade natječaja sastoje se od povelja i materijalnih nagrada: 1. nagrada 500 kn, 2. nagrada 300 kn i 3. nagrada 200 kn. Odluka o dodjeli nagrada bit će objavljena 29. svibnja 2020. godine na Biološkom partyju, na mrežnoj stranici i Facebook stranici Odjela za biologiju.

Fotografije molimo poslati na elektroničku adresu: stjepan.curcic[at]biologija.unios.hr uz naznaku „Natječaj – studentska fotografija“ ili uradak predati osobno doc.dr.sc. Jasenki Antunović Dunić najkasnije do 01.03.2020. godine (do 23:59 / GMT +1). Fotografije je potrebno označiti rednim brojem, prezimenom i imenom autora, bez korištenja dijakritičkih znakova (npr. 01curcicstjepan). Uz fotografiju je potrebno dostaviti i osobne podatke autora: ime i prezime autora, smjer i godinu studija, elektroničku adresu i broj mobitela. Prijave pristigle nakon toga datuma neće biti razmatrane. Natječaj za dodjelu nagrade za najljepši studentski uradak provodi se u cilju popularizacije biologije kao važnog dijela STEM područja.

PDF primjerak natječaja preuzmite ovdje.

RELATED POSTS