Provedba istraživanja EUROSTUDENT VII

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nositelj je provedbe nacionalnog istraživanja EUROSTUDENT VII koje se provodi u Republici Hrvatskoj četvrti put. EUROSTUDENT je međunarodno istraživanje o uvjetima studiranja i života studenata koje se provodi u više od 30 zemalja Europe. Istraživanje predstavlja i ključni instrument praćenja studentskoga standarda te pruža osnovu za kreiranje mjera za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Budući da su rezultati iz prethodno provedenih EUROSTUDENT istraživanja u Republici Hrvatskoj poslužili za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, uspješna realizacija predstojećeg istraživanja od iznimne nam je važnosti.

Istraživanje EUROSTUDENT VII provodi se putem web ankete tijekom svibnja i lipnja 2019. godine. Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno te je u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba /EU/ 2016/679).

Poziv/dopis možete pogledati ovdje.(PDF)

Tekst o provedbi istraživanja EUROSTUDENT VII pogledajte ovdje.(PDF)

RELATED POSTS