Poziv na predavanje pod nazivom „Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja“

Predavanje „Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja“

 American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizira predavanje mr.sc. Siniše Goluba pod nazivom „Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja“, koje će se održati u petak, 5. travnja 2019. godine s početkom u 18.00 sati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. U sklopu predavanja bit će upriličeno i predstavljanje knjige “Nagovor na odvažnost: obiteljski road trip po američkim nacionalnim parkovima “.

U svojoj putopisno-refleksivnoj knjizi „Nagovor na odvažnost“ objavljenoj u travnju 2018., autor opisuje pet putovanja diljem polovice od ukupno 60 američkih nacionalnih parkova. Autor tekstom i fotografijom progovara o tzv. Geografiji slobode – nacionalnim parkovima i divljini.

Siniša Golub magistar je znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode i ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda. Član je Fotokluba Čakovec, sudionik više zajedničkih i samostalnih izložbi fotografija. Američki nacionalni parkovi njegova su trajna inspiracija, mjesto nadahnuća i prostor istraživanja najboljih praksi u upravljanju zaštićenim područjima.

Više informacija dostupno je na stranicama: www.golubs.info

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

  • American Corner GISKO 031/211-233

Ravnateljica GISKO

Dubravka Pađen Farkaš, viša knjižničarka

RELATED POSTS