Natječaj za najbolji studentski uradak u sklopu projekta Biolog-i-ja

Natječaj za najbolji studentski uradak u sklopu projekta Biolog-i-ja

Pozivamo studentice i studente Odjela za biologiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kreativce i ljubitelje fotografije, da nam se pridruže u promociji bioloških znanosti u sklopu projekta Biolog-i-ja prijavom svojih fotografija i uradaka (instalacija, skulptura i dr.) na ovaj Natječaj.

Pravila Natječaja

Pravo natjecanja za Nagradu imaju sve studentice i studenti preddiplomskih i diplomskih studija Odjela za biologiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na Natječaj studenti i studentice prijavljuju uradke s biološkom tematikom. Ukoliko prijavljuju fotografije, one trebaju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu, rezolucije ne manje od 300 dpi, dimenzije 3000 x 2400 te ne smiju sadržavati tekstualne poruke niti potpise. Neistinite montaže ne primamo, a fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene. Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji te materijalnom i krivičnom odgovornošću jamči kako ne postoje prava trećih osoba i kako će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade po organizatora ovog Natječaja. Autori uradaka poslanih na ovaj Natječaj prepuštaju ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti dostavljenih uradaka Organizacijskom odboru Biolog-i-ja vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe navedenog projekta te se za takovo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade. Pri svakom korištenju uradaka iz ovog Natječaja Organizacijski odbor se obvezuje naznačiti autora.

Uradci će se ocjenjivati u tri kategorije: najbolji uradak prema broju glasova studenata Odjela za biologiju, najbolji uradak prema odluci stručnog žirija, te najbolji uradak prema broju like-ova na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).

Natjecatelj/ica na Natječaj može prijaviti najviše dva uratka.

Prema odluci Organizacijskog odbora Nagrada ovog Natječaja sastoji se od povelje i materijalne nagrade, a nagrađuju se pobjednici u navedenim kategorijama s po 300 kn. Odluka o dodjeli Nagrade biti će objavljena 24. svibnja 2019. godine na Biološkom party-u, na mrežnoj stranici i Facebook stranici Odjela za biologiju.

Fotografije molimo poslati na elektronsku adresu ojovanovic[at]biologija.unios.hr uz naznaku „Natječaj – studentska fotografija“ ili uradak predati osobno doc.dr.sc. Goranu Vignjeviću najkasnije do 10.03.2019. godine (do 23:59 / GMT +1). Uz fotografiju je potrebno dostaviti i osobne podatke autora: ime i prezime autora, smjer i godina studija, elektronsku adresu i broj mobitela. Prijave pristigle nakon toga datuma neće biti razmatrane. Natječaj za dodjelu Nagrade za najljepši studentski uradak provodi se u cilju popularizacije biologije kao važne sastavnice STEM područja.

 

Pročelnica  Odjela za biologiju

doc.dr.sc. Ljiljana Krstin

RELATED POSTS